Στα 10,8 δις τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου της Allianz

Τη θέση του συνεχίζει να ισχυροποιεί στη διεθνή αγορά ο όμιλος της Allianz εμφανίζοντας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά αύξηση στα λειτουργικά κέρδη,  που κινήθηκαν ανοδικά κατά 0,9% και ανήλθαν στα €10,8 δισ., φτάνοντας στο ανώτατο όριο του στόχου που είχε θέσει η Εταιρεία για το 2016.

Η Allianz που αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ευρώπη από άποψη αγοραίας αξίας ακολουθεί τους στόχους που έχει θέσει για το 2018 και είναι απόλυτα πειθαρχημένη στο σχεδιασμό που έχει γίνει.

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους διαμορφώθηκαν στα €6,9 δισ. σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με το 2015, με απποτέλεσμα η Allianz να αυξήσει το μέρισμά της κι άλλο στα €7,60 ανά μετοχή. Ταυτόχρονα ο όμιλος ξεκίνησε  πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ 12μηνης διάρκειας, που αντιστοιχεί περίπου στο 4,2% του μετοχικού του κεφαλαίου.

Στον κλάδο ζωής και υγείας τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση, καθώς κινήθηκαν στο +9,3%, και διαμορφώθηκαν στα €4,1 δισ. – με την αύξηση των επενδυτικών αποτελεσμάτων να παίζουν καταλυτικό ρόλο.

Το περιθώριο πρόσκτησης νέων εργασιών αυξήθηκε στο 2,7%, από 2,2% το 2015, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την ικανότητα της Allianz να εφαρμόζει στρατηγικές αλλαγές παρά το δύσκολο επενδυτικό περιβάλλον.

Στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων το λειτουργικό αποτέλεσμα μειώθηκε 4,2%, κυρίως λόγω των χαμηλών επενδύσεων, παρόλο που βελτιώθηκε η απόδοση του underwriting. Το Combined ratio του κλάδου βελτιώθηκε και ανήλθε στο 94,3% χάρη στις χαμηλές αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές.